Home   Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV

A Microsoft Dynamics NAV (korábban: Microsoft Navision) integrált vállalatirányítási rendszer egy költséghatékony megoldás, amely kifejezetten a kis- és középméretű vállalatok igényei alapján készült. A rendszer használatával a vállalatok növelhetik termelékenységüket anélkül, hogy napi üzletmenetüket számottevően módosítaniuk kellene. Használatával a hazai kis vállalatok is növelhetik versenyképességüket a magyar és a nemzetközi piacokon. A Microsoft Dynamics NAV integrált funkcionalitást biztosít a pénzügyi menedzsment, ellátási lánc menedzsment ügyfélkapcsolat-kezelés és eBusiness területeken.

A rendszert már a 3-400 milllió éves forgalommal és 10 alkalmazottal rendelkező kisebb kereskedelmi, szolgáltató és gyártó cégek is eredményesen használhatják, de nagyobb vállalatoknál akár 300 felhasználót is képes a rendszer kiszolgálni. Több telephelyes és vállalatos környezet kezelésére alkalmas. A multinacionális cégek számára előnyös, mivel többnyelvű jelentésekkel és felhasználói felülettel rendelkezik

A Microsoft Dynamics NAV saját adatbáziskezelővel rendelkezik, de igény szerint Microsoft SQL-szerverrel is használható.

A Datorg Team Kft., mint a Microsoft Dynamics NAV Partner a forgalmazás mellett teljeskörű bevezetési és támogatási szolgáltatásokat is biztosít ügyfelei számára:

 • Helyzetfelmérés
 • A rendszer testre szabása, fejlesztés
 • A rendszer bevezetése
 • Oktatás
 • Tanácsadás
 • Támogatás
 • Követés, karbantartás

Főbb előnyök

Nagyobb hatékonyság – Jobb versenyképesség – Zavartalan bővülés
A Microsoft Dynamics NAV segítségével eredményesen racionalizálhatja vállalata tevékenységét, és növelheti hatékonyságát. A szerteágazó folyamatokat összefogó szigetrendszerek helyett a Navision olyan teljes körűen integrált megoldást nyújt, amely az interneten keresztül a vállalat minden dolgozóját bárhol, bármikor összekapcsolja a vevőkkel, szállítókkal és partnerekkel.

Ezért használja világszerte több mint 30 ezer vállalat nap mint nap a Navision megoldásait.

A Microsoft Dynamics NAV egy olyan vállalatirányítási megoldás, amelynek segítségével összeegyeztetheti rövid és hosszú távú céljait a pénzügyi erőforrásokkal, illeszkedik vállalatának igényeihez és költségvetéséhez. A Navision kifejezetten azokat a közepes méretű vállalatokat célozza meg, amelyek napi üzletvitelük megzavarása nélkül szeretnék hatékonyabbá tenni működésüket.
Integrált funkciói megoldást nyújtanak:

 • a pénzügy
 • az ellátási lánc
 • a termelésirányítás
 • az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM)
 • és az elektronikus kereskedelem terén.

Ez a vállalati megoldás teljes körűen testre szabható, és egyszerű használatot és karbantartást biztosít. A nyílt fejlesztőkörnyezetet és gazdag funkciókészletű alkalmazásokat nyújtó Navision segítségével gyorsabban hozhat döntéseket, így hamarabb reagálhat az új kihívásokra, és megragadhatja a kínálkozó piaci lehetőségeket. A Navision használata során munkatársai néhány kattintással megtekinthetik a gyártásütemezés, a készletszintek, az eladási rendelések és a marketingkampányok közös, biztonságos adatbázisban tárolt részletes adatait. Ha az alkalmazás bármely részéből adatokat visz be az adatbázisba, azok azonnal használhatók az alkalmazás többi területén; így optimalizálhatja üzleti folyamatait, és maximálisan kihasználhatja a vállalat tudását. A Navision páratlanul gazdag szolgáltatásokat és funkciókat nyújt a pénzügytől és a CRM-től az ellátási lánc kezelésén át az elektronikus üzletvitelig. Lehetővé teszi a vállalat összes fontos üzleti információinak rögzítését, szervezését, felhasználását és megosztását a vállalaton belül, valamint a fontos partnerekkel és vevőkkel. Igaz ugyan, hogy vállalatát nem a használt ügyviteli rendszer, hanem Ön teszi sikeressé, de ha megfelelő megoldást választ, ezzel növelheti üzleti lehetőségeit, és gyors ütemben fejlesztheti tevékenységét. A Navision révén többet hozhat ki üzleti adataiból, és vállalatát még sikeresebbé teheti. A Navision a technológiára összpontosít, hogy Ön a cég működésére koncentrálhasson.

Pénzügy

Tartós üzleti sikert csak olyan vállalati megoldással érhet el, amely segíti az új bevételi lehetőségek felismerésében és az azokra való gyors reagálásban. A Navision mindig pontosan mutatja vállalatának állapotát. Mindig percre kész . és az értékesítési és marketinginformációkkal integrált . üzleti és pénzügyi adatokat szolgáltat, hogy Ön könnyen áttekinthesse a megalapozott döntésekhez szükséges információkat. A Navision sokkal több egy hatékony számviteli eszköznél: segít megérteni a számok mögötti üzleti tartalmat, hogy a mért adatok mért teljesítményt jelentsenek. A Navision segítségével könnyen felismerheti a trendeket és átláthatja üzleti tevékenységeit, így maximálisan kiaknázhatja tudását, és más módon csak nehezen észrevehető új üzleti lehetőségeket tárhat fel. Igényei szerint automatizálhatja számos pénzügyi folyamatát és eljárását, tehát tetszés szerinti mélységű kontrollt valósíthat meg. A Navision a kifizetések és a beszerzések adatainak integrálásától a teljes mélységű adatlefúráson át a szűrőfunkciókig mindent biztosít ahhoz, hogy Ön tisztán áttekinthesse az összes pénzügyi tranzakciót.

Ellátási lánc

Az ellátási lánc hatékonysága minden vállalat kívánságlistáján első helyen áll, de ennek valóra váltásához olyan megoldásra van szükség, amely hatékonyabbá teszi a termelésirányítás és a disztribúció folyamatait. A Navision . Ellátási lánc megoldás segítségével alkalmazkodhat a piac gyors ütemű változásaihoz. A Navision gyorsabb reagálást biztosító termelésirányítási és disztribúciós funkcióival növelheti vevőinek hűségét, gyorsan reagálhat az új piaci lehetőségekre, és jobban együttműködhet fontos üzleti partnereivel.

Disztribúció – Kereskedelem

A versenytársak megelőzésének előfeltétele, hogy vevői elégedettek legyenek, és ezt csak egy hatékony és rugalmas disztribúciós rendszerrel érheti el. A Navision modulok segítségével rugalmasabban és gyorsabban reagálhat vevőinek igényeire, javíthatja ügyfélszolgálatát, valamint csökkentheti készletfenntartási és disztribúciós költségeit. A Microsoft Dynamics NAV támogatja a vevők és szállítók kezelését, a készletgazdálkodást, árkalkulációt, raktármenedzsmentet és minden olyan területet, amely a kereskedelem alá tartozik.

Raktárkezelés

A Microsoft Dynamics NAV Raktárkezelési modulja használatával könnyedén kézben tartható az anyagok raktáron belüli mozgása és tárolása, maximális hatékonysággal szervezhető az áruk beérkezése és szállítása, optimálisan kihasználható a raktárterület, és mindig pontosan tudható, mit hol tárolunk.

Termelésirányítás

A Microsoft Dynamics NAV Termelésirányítás moduljával vállalat gyorsabban reagálhat a vevői igényekre. A modul használatával a sürgős rendelések közvetlenül a vevőrendelésből tervezhetők. A rendelések a termelési ciklus bármely pontján módosíthatók. A többszintű gyártási megrendelések elősegítik a rendelésre történő gyártás koordinálását, és egyszerűbbé teszik a .gyártani vagy beszerezni. típusú döntéseket.

A Navision – Termelésirányítás cikk-követési funkciója és automatikus adatkigyűjtő rendszere (automated data capture system, ADCS) pontosabb készletadatokat tesz lehetővé. A Navision . Termelésirányítás a raktár elrendezésétől a kivételezésen át a szállításig minden területen növeli a disztribúciós folyamatok hatékonyságát. Vevői látni fogják, hogy disztribúciós rendszerének minden eleme igényeik kielégítését szolgálja. Ezért nem csak ma szállíthat nekik, hanem hosszú távú partnerükké válhat.

Ügyfélkapcsolat-kezelés

A CRM olyan üzleti stratégia, amellyel szervezetének középpontjába vevőinek igényeit állíthatja, és ezáltal növelheti profitját. A CRM megoldással elérhető siker mértéke egyenes arányban áll azzal, hogy mennyire fogadja el a szervezet.

CRM – Értékesítés és marketing

A CRM – Értékesítés és marketing megoldás pontos és teljes körű információkat nyújt, így Ön hatékonyan foglalkozhat a megcélzott ügyfélkörrel. A helyes értékesítési és marketinggyakorlat lényege a jókor meghozott jó döntés, amelynek előfeltétele az értékesítési és marketingmunka tiszta átlátása és kézbentartása. A CRM . Értékesítés és marketing pontos adatokat szolgáltat az ügyfelekről, és ezáltal elősegíti az ésszerűbb és gyorsabb döntéshozatalt. A mindig kéznél lévő pontos ügyféladatok birtokában hatékonyabban dolgozhat, és elégedettebbé teheti mind ügyfeleit, mind munkatársait. A CRM . Értékesítés és marketing nyújtotta CRM megoldással jobban és gyorsabban végezheti munkáját.

A CRM – Értékesítés és marketing segítségével

 • sikeresebbé teheti ügyfélkapcsolatait
 • növelheti hatékonyságát,

vevői kapcsán hozott megalapozott megalapozottabb döntéseivel növelheti versenyképességét, a megoldást egyedi igényeihez igazítva bővítheti tevékenységét.

CRM – Szerviz

A CRM – Szerviz megoldás segítségével költséghatékonyan nyújthat kiemelkedő minőségű szervizt, teljesítheti és túlteljesítheti vevőinek elvárásait, jobban kézben tarthatja a költségeket, és maximalizálhatja szervizerőforrásait. Ezzel a megoldással számos jelentés alapján követheti szerviztevékenységeinek eredményességét, és a statisztikai és elemző eszközökkel rövid és hosszú távú elemzéseket végezhet.

Elektronikus üzletvitel

A Navision rendszert a felhasználók számos módon érhetik el, többek között PC-ről és az interneten keresztül. A megoldás internetes elérésű funkciókat is nyújt; ezek közé tartozik a Navision User Portal, a Commerce Gateway és a Commerce Portal. A Microsoft SharePoint Portal megoldáson alapuló Employee Portal egyetlen, böngészővel kezelhető kezelőfelületen integrálja a vállalat erőforrásait, és ezáltal hatékonyabbá teszi az alkalmazottak munkáját. A Commerce Gateway és a Commerce Portal az internet lehetőségeit kihasználva racionalizálja a szállítókkal és vevőkkel folytatott kapcsolatot.

Projektmenedzsment

A Microsoft Dynamics NAV Projektek alkalmazásterülete hosszú távú munkák és projektek ráfordításainak részletes tervezését és nyilvántartását biztosítja. Ezzel áttekinthetővé válik a munkaerő, a gépek és az egyéb erőforrások használata, a részletes kapacitástervezéshez költségtervek és kalkulációk állnak rendelkezésre, és lehetővé válik a munkák egyes részfeladatainak elemzése a hosszú távú jövedelmezőség szempontjából.

Üzleti Analitika

A Microsoft Dynamics NAV Üzleti analitika modullal a nyers adatok gyorsan és hatékonyan érdemi üzleti információkká alakíthatók. A megoldás elősegíti a részletes elemzéskészítést, az információk könnyű és gyors eljutását a döntéshozókhoz és a megalapozott döntések meghozatalát. Microsoft Dynamics NAV által kigyűjtött információkat előre meghatározott vagy testre szabott adategységekben jeleníti meg. Az online analitikus feldolgozás angol rövidítése után OLAP-kockáknak nevezett információcsomagok közvetlenül a felhasználó asztali számítógépére érkeznek. Az ismert, Outlookhoz hasonló grafikai felület révén a felhasználó 360 fokos panorámaképet kap az üzleti folyamatokról, és gyorsan elkészítheti és ellenőrizheti a különböző grafikonokat és kimutatásokat. A mélyebb megértés érdekében a felhasználók a részletes adatok célirányos elemzését is elvégezhetik. Az Üzleti analitika webes adatmegjelenítőjével a döntéshozók az interneten keresztül bárhonnan biztonságosan és gyorsan elérhetik a Microsoft Dynamics NAV-ban tárolt fontos adatokat.

TOVÁBBI JELLEMZŐK

Dimenziókezelés

A dimenziókezelés megkönnyíti a főkönyvi adatok szűrését és rendezését. Segítségével tetszés szerinti számú attribútum . például régió, időszak vagy költséghely . rendelhető hozzá az összes főkönyv összes tranzakciójához. Ezen az alkalmazásterületen szabályokat adhat meg arra, hogyan kombinálhatja a rendszer az egyes dimenziókat és azok értékeit. A dimenziók használatával értékes információkat nyerhet ki adataiból. Az alapértelmezések és elemzési nézetek rangsorolását előíró dimenziószabályokat vállalata konkrét üzleti igényeinek megfelelően alakíthatja ki.

Több pénznem kezelése

A több országgal kereskedő vállalatoknak minden tevékenységük során többféle pénznemet kell tudniuk kezelni. A Navision megoldásban könnyű többféle pénznemet beállítani és kezelni számos alkalmazási területen, többek között a vevők és szállítók, a főkönyvi jelentések, a bankszámlák, erőforrások és készletcikkek terén. Például kibocsáthat számlát az egyik pénznemben, és a kifizetést fogadhatja egy másik pénznemben. Ha kívánja, összes tevékenységét egy adott pénznemben végezheti, jelentéseit pedig egy másik pénznemben készítheti el.

Több nyelv támogatása

A Navision megkönnyíti a többnyelvű környezetben működő vállalatok működését, valamint a vevők, szállítók és alkalmazottak igényeinek kielégítését. A megoldás többnyelvű funkcióival a felhasználók megválaszthatják, melyik nyelven kívánnak érintkezni a vevőkkel, szállítókkal és más kapcsolattartókkal. Az alkalmazottak megválaszthatják, milyen nyelvű legyen a kezelőfelület, így hatékonyabban dolgozhatnak.

Rendszerfelügyelet

A rendszerfelügyeleti alkalmazással tevékenységeket hozhat létre és definiálhat a Navision adatbázisában. Az egyes felhasználókhoz egyéni igényeikhez szabott menüket és ablakokat rendelhet, így csak a munkájához szükséges funkciókat érhetik el. Ezenfelül a rendszergazda definiálhatja a leányvállalatok és felhasználók jogosultságait, és engedélyezhető az Internet használata is.

C/SIDE

A Navision lényeges eleme a C/SIDE (Client/Server Integrated Development Environment) integrált grafikus fejlesztőkörnyezet. A kliens.szerver architektúrán alapuló C/SIDE magja egy nagy teljesítőképességű és testre szabható relációs adatbázis-kezelő rendszer (RDBMS). Az adatbáziskezelő szerves része az eseményvezérelt, negyedik generációs C/AL fejlesztőnyelv. A számviteli és ügyviteli funkciókon kívül a C/SIDE rendkívül hatékony testre szabási funkciókat is nyújt, amelyekkel konkrét ügyféligényeket kielégítő megoldások és teljesen új funkcionális területek fejleszthetők ki a Navision rendszerben.

A Navision Developer’s Toolkit

A Navision fejlesztői eszközkészlete kiváló és rendkívül hatékony eszközöket biztosít a Navision partnereinek az egyedi megoldások és bővítések elemzéséhez és továbbfejlesztéséhez. Az eszközkészlet a Compare eszköz, a Merge eszköz és az Impulse Workbench legjobban bevált módszereit kínálja egyetlen eszközben. Az eszközkészlet megkönnyíti a továbbfejlesztési folyamat minőségének és hatékonyságának biztosítását. A Navision Developer.s Toolkit támogatja a Navision objektumszerkezetét, és ezt kihasználja a diagnosztizálás, a fejlesztés és a megvalósítás során.

Ha további felvilágosításra van szüksége a Microsoft Dynamics NAV rendszerrel kapcsolatban, keressen meg minket, hogy megtervezzük az Ön vállalatának egyedi igényeit kielégítő megoldást.

Get Best Services from Our Business.