Home   Történetünk

Történetünk

A DATEAM TRADE KFT. BEMUTATÁSA:

A DATEAM TRADE Kft. a Datorg cégcsoport tagja, amelyek a következő cégekből állnak:

            Datorg GmbH (1978) Hamburg

            DATEAM TRADE Kft (1997) Budapest, Shanghai

            Pecatrade Holding Kft (1999) Budapest

Cégünk fő tevékenysége kezdetben a informatikai szellemi export volt, amelynek keretében szoftverfejlesztőink és tanácsadóink Németországban vettek részt informatikai projektekben. Ebben jelentősen közreműködött a német DATORG GmbH szoftverház, amely 1988-tól a SZÁMALK németországi képviseleteként, illetve annak közös vállalataként működött tovább, majd 1995-től magyar tulajdonba került. A közös projektek elsősorban a fejlesztés területére koncentrálódnak, ahol a magyar szoftveres szellemi export előnyei jól kihasználhatók.

1996-tól, felismerve a vállalatirányítási rendszerek (ERP) iránt fokozódó igényt, a Datorg Team Kft. szerződést kötött a világviszonylatban vezetőnek számító BAAN integrált vállalatirányítási rendszer magyarországi forgalmazására, bevezetésére és „első vonali” támogatására. Cégünk a fenti tevékenységeket, mint hivatalos magyarországi Disztribútor, majd 2000-től, mint Viszonteladó Partner (Reseller) végezte. Az együttműködés keretében elkészítettük a BAAN hazai jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő, magyar nyelvű, lokalizált változatát, amelyet 2005-ig folyamatosan gondoztunk, támogattunk.

A globalizáció eredményeként lezajlott jelentős fúziók, továbbá a nagyvállalati szektor telítődése jelentősen leszűkítette ezen piaci szegmens potenciális vevőkörét. Mindez arra ösztönözte cégünket, hogy figyelmünket a kis- és középvállalati szektor és az annak szóló informatikai megoldások felé fordítsuk. 2005. őszén felvettük termékportfoliónkba a Microsoft DYNAMICS NAV integrált vállalatirányítási (ERP) rendszert, amely optimális megoldás a KKV szektor számára, továbbá ügyfeleink haszonélvezői lehetnek cégünk e területen megszerzett jelentős ismereteinek és tapasztalatának is.

A Microsoft DYNAMICS NAV integrált vállalatirányítási rendszer olyan költséghatékony megoldás, amely kifejezetten a kis- és középméretű vállalatok igényeire készült. A rendszer használatával a vállalatok . napi üzletmenetük számottevő módosítása nélkül . növelhetik termelékenységüket és versenyképességüket a magyar és a nemzetközi piacokon egyaránt. A Microsoft DYNAMICS NAV integrált funkcionalitást biztosít a pénzügyi menedzsment, a disztribúció/logisztika, a gyártás, az ügyfélkapcsolatok és az ellátási lánc kezelése, illetve az E-business területein.

A terméket már a 2-300 millió Ft éves forgalommal és 10-20 alkalmazottal rendelkező, kisebb kereskedelmi, szolgáltató-javító és gyártó cégek is eredményesen használhatják, de nagyobb vállalatoknál akár több száz felhasználót is képes kiszolgálni. A rendszer több telephelyes és vállalatos környezet, valamint multinacionális cégek kezelésére is alkalmas. Utóbbiak szempontjából külön kiemelendő a több-nyelvű használat, felhasználói felület és jelentések lehetősége.

A Dateam Trade Kft. a nyomdákra is fókuszál. Termékpalettánkat a PrintVis nyomdai szoftver-megoldással bővítettük, amely a Microsoft Dynamics NAV rendszerrel egy teljesen integrált rendszerként működik, hiszen annak ágazat-specifikus megoldásaként került kifejlesztésre, a Microsoft Dynamics NAV fejlesztő eszközével. Ezt a komplett megoldást ajánljuk a hazai nyomdaipar számára, melynek piaci analízise során korábban az alábbi fontos megállapításokra jutottunk:

1. A hazai nyomdáknál sokfajta informatikai rendszer működik, de nem integrált, hanem csak ún. „sziget-rendszerként”, részterületeken.

2. Egyik standard ERP rendszer sem fedi le teljes körűen a speciális nyomdai igényeket.

3. Nyugat-Európában több nyomda-specifikus programcsomag jelent meg az elmúlt években, amelyek számos referenciával rendelkeznek.

Először tanácsadóként, a Szikra Lapnyomda vállalatirányítási rendszerének kiválasztásában, majd annak bevezetésében vettünk, ill. veszünk részt. 2006 őszén indult el a Microsoft Dynamics NAV és a PrintVis első hazai komplett bevezetése a CODEX Értékpapírnyomdánál.

A PrintVis a nyomdai előkészítési, a nyomási, valamint nyomdai utómunkálatok terén kínál minden terméktípushoz használható ERP/MIS vállalatirányítási rendszermegoldást. Emellett vezető szerepet tölt be technológiai szempontból is, melybe beletartoznak a JDF-fejlesztések a CIP4 konzorcium, irányelveinek megfelelően. Ezek biztosítják, hogy a rendszer a jövőben is piacvezető lehessen, kihasználva a Microsoft-család tagságának előnyeit.

A PrintVis célpiacát elsősorban közepes és nagyobb nyomdák jelentik, de vannak a kisebb cégeknél is sikeres bevezetések. A megoldást magyar piac igényei szerint honosítottuk, és annak értékesítésére, bevezetésére és támogatására viszonteladói szerződést kötöttünk a szoftver kifejlesztőjével és tulajdonosával, a dán NovaVision céggel. Így, a Microsoft Dynamics NAV rendszerrel integrált és honosított, komplett megoldást nyújtunk a hazai nyomdák számára.

A Microsoft koncepciója, hogy partnerei a Dynamics termékcsaládba tartozó ERP rendszereket iparág-specifikus megoldások segítségével értékesítik a különböző országokban. Ez a megközelítés egyezik a Datorg Team filozófiájával, hiszen cégünk a korábbiakban több rendszer honosítását végezte, illetve saját iparági megoldást is fejlesztett. Jelen pillanatban a bútoripar és a faipar egyes területei (pl. ajtó- és ablakgyártás) számára készített un. add-on termékek honosítása folyik.

Cégünk mintegy 15 fős szakembergárdája áll ügyfeleink rendelkezésére, amely széles körű tapasztalattal rendelkezik az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek bevezetése és támogatása (support) terén. Számos felhasználónál vezettünk be rendszert sikerrel, a legkülönbözőbb cégméret, struktúra, valamint cégprofil mellett.

A Datorg Team Kft. a szakmai szolgáltatások teljes skáláját kínálja Ügyfeleinek, közvetlenül és/vagy alvállalkozóin keresztül, amelyek az alábbiak:

  • A Microsoft Dynamics NAV rendszer bevezetése során: installáció, az üzleti folyamatok feltérképezése, projektmenedzsment, konzultáció-tanácsadás, oktatás, adatkonverzió a korábbi rendszerekből, illesztések más rendszerekhez, az igényelt felhasználói fejlesztések, módosítások, testreszabások és kiegészítések elvégzése.
  • A bevezetést követően: az ügyfelek számára nyújtott „első vonali” karbantartás és támogatás (support), ennek keretében az újabb verziók, release-ek és hibajavítások biztosítása, ezek telepítése, ill. az upgrade munkák elvégzése, rendszerhangolás és optimalizálás, vevői igény szerinti egyéb, egyedi szolgáltatások.
  • IT tanácsadás és egyedi fejlesztések:

         – Hagyományos és informatikai cégfelmérés, átvilágítás, illetve IT stratégia készítése

         – Klasszikus és informatikai menedzsment-konzultáció és tanácsadás, kritikus esetekben vagy külön igényre megvalósíthatósági tanulmány (Feasibility Study) készítése,

          – Cégünk egyre nagyobb volumenben vesz részt informatikai fejlesztésekben, valamint mobil alkalmazások készítésében.

The ads you buy to promote your ebook, work well, but I am beginning to https://writemypaper4me.org/ see their effect fading as well

Get Best Services from Our Business.